Havuçlu Ciğer Güveç

Yayınlanma Sakatat Yemekleri

ZORLUK: çok kolay 

MALZEMELER

  • orta boy güveç
  • 1/2 kg taze kuzu ciğeri
  • 1/2 kg havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/2 bağ maydanoz
  • 1/4 margarin
  • 1 çay kaşıgı karabiber
  • 4 adet sivri biber
  • bir tutam tuz ve şeker
  • bir kaşık salça

HAZIRLANIŞI

Ciğer, havuçlar ve biber küçük küçük doğranır. Yağ ile hafif güveç içinde kavrulur salça bir su bardağı içerisinde karabiber, tuz ve şeker karıştırılır, güvecin üzerine dökülür ve fırına 200 derece ısıtılmış fırına verilir. 30 dakika pişirilir ve fırından çıktıktan sonra ince doğranmış maydanoz üzerine serpilerek servis yapılır.