Kuzu Ciğeri Sarma
ZORLUK:
MALZEMELER
-
2 Tane KUZU GÖMLEİİ
-
250 gr TEREYAİI
-
200 gr KURU SOİAN
-
100 gr DOLMA FISTIİI
-
50 gr KUş ÜZÜMÜ
-
500 gr KUZU CİİERİ, İnce kıyılmış
-
250 gr PİRİNÇ, demlenmiş
-
200 gr DOMATES
-
2 BARDAK SU
-
2 KAşIK SALÇA + YOİURT + 2 YUMURTA (üstüne sürmek için)
-
TUZ-BİBER-şEKER-TARÇIN-MAYDANOZ-DEREOTU-KEKİK-ÇÖREOTU
HAZIRLANIŞI
- YAİ + SOİAN + DOLMA FISTIİI sonra PİRtNÇ + CİİER + KUş ÜZÜMÜ+ DOMATES sonra da MAYDANOZ + DEREOTU + TUZ + BİBER + KEKİK + şEKER Bunlar sırayla TENCEREYE konuLUp kavrulur . Sonra kapağı kapatılıp 5 dakika suyu çektirilir .
- Sıcak suda yumuşatılan gömlekler bir kase içine yayılıp içine iç konur ve yağlanmış tepsiye ters çevrilip dizilir. Üzerine salça yumurta ve yoğurt karısımı sürülüp, çörekotu serpilerek, 2 bardak su ilavesiyle 20 dakika süreyle fırınlanır.