Kuzu Ciğeri Sarma

Yayınlanma Sakatat Yemekleri

ZORLUK: zor 

MALZEMELER

  • 2 Tane KUZU GÖMLEݐİ
  • 250 gr TEREYAݐI
  • 200 gr KURU SOݐAN
  • 100 gr DOLMA FISTIݐI
  • 50 gr KUş ÜZÜMÜ
  • 500 gr KUZU CݝݐERݝ, ݝnce kıyılmış
  • 250 gr PݝRݝNÇ, demlenmiş
  • 200 gr DOMATES
  • 2 BARDAK SU
  • 2 KAşIK SALÇA + YOݐURT + 2 YUMURTA (üstüne sürmek için)
  • TUZ-BݝBER-şEKER-TARÇIN-MAYDANOZ-DEREOTU-KEKݝK-ÇÖREOTU

HAZIRLANIŞI

- YAݐ + SOݐAN + DOLMA FISTIݐI sonra PݝRtNÇ + CݝݐER + KUş ÜZÜMÜ+ DOMATES sonra da MAYDANOZ + DEREOTU + TUZ + BݝBER + KEKݝK + şEKER Bunlar sırayla TENCEREYE konuLUp kavrulur . Sonra kapağı kapatılıp 5 dakika suyu çektirilir .

- Sıcak suda yumuşatılan gömlekler bir kase içine yayılıp içine iç konur ve yağlanmış tepsiye ters çevrilip dizilir. Üzerine salça yumurta ve yoğurt karısımı sürülüp, çörekotu serpilerek, 2 bardak su ilavesiyle 20 dakika süreyle fırınlanır.