Sebzeli Ve Pirinçli Ciğer Sote

Yayınlanma Sakatat Yemekleri

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 1 su bardağı hafif haşlanmış Amerikan Pirinci
  • 1 çay bardağı soya yağı
  • 1/2 kg koyun ciğeri
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 3 çorba kaşığı konserve iç bezelye
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 3 dal dereotu
  • Yeterince tuz

HAZIRLANIŞI

Pirinci bir tencerede diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın ve suyunu iyice süzün. Patates ve havuçları küp şeklinde doğrayın. Bir tavada yağı kızdırıp kuşbaşı doğranmış ciğerleri bir miktar kavurun. İçine doğranmış patates ve havuçları, bezelyeyi, yeterince tuz ve karabiber ekleyip iyice kavurun. Ateşten alıp yağını süzdürün. ݝçine haşlanmış pirinci de ekleyerek servis tabağına alın. Üzerini dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.