Sucuk

Yayınlanma Sakatat Yemekleri

ZORLUK: zor 

MALZEMELER

  • 5 kilo dana kıyması, döşle karışık
  • 20 gr kırmızı toz biber
  • 10 gr yenibahar
  • 20 gr karabiber
  • 80 gr tuzla dövülmüş sarmısak
  • 100 gr tuz
  • 5 m koyun barsağı (Mısır Çarşısından temin edilebilir)

HAZIRLANIŞI

Malzeme iyice yoğurulur, birkaç saat serin bir yerde bekletilir. Ilık tuzlu suda 15 dakika bekletilmiş bağırsağa

sucuk doldurma makinesiyle içinde hava kalmayacak şekilde istenen büyüklükte doldurulur, sicimle bağlanır. Kuruması için rüzgarsız bir yere asılır. İlk 3 gün asılan sucuklar günde 1 kere suya daldırıp, çıkartılır. Damak zevkine göre baharat ve sarmısak miktarı arttırılıp, çoğaltılabilir.