Baharatlı Tuna Salatası

Yayınlanma Salatalar

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • (6 kişilik)
  • 3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 200 gr ton balığı
  • 1 çorba kaşığı doğranmış kereviz sapı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı acı biber sosu
  • 2 adet orta boy domates

HAZIRLANIŞI

Geniş bir kase içine haşlanmış pirinç ve bezelyeleri koyun ve hafifçe karıştırın. Tuna balığı, kereviz ve soğanı ilave edin. Küçük bir kavanoz içine limon suyu, yağ, köri ve biber sosunu koyduktan sonra kavanozun kapağını kapayarak çalkalayın. Bunu, pirinç karışımının üzerine döküp hafifçe karıştırın. Kasenin kapağını kapatarak buzdolabında 30 dakika soğutun. Marul yaprakları üzerinde servis yapın ve domatesle süsleyin.