Çin Salatası

Yayınlanma Salatalar

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 1 su bardağı haşlanmış taze veya konserve bezelye
  • 10-12 adet kornişon
  • 4 adet sivri biber
  • yarım demet maydonoz
  • yarım demet dereotu
  • pul biber
  • tuz
  • limon

HAZIRLANIŞI

Tuzlu kaynar suda bekletilmiş pirinç, içinde 5 çorba kaşığı kadar sıvıyağ olan tencerede kavrulur. Üzerine bir bardak su ve tuz eklenerek pişirilir. Altını kapattıktan sonra içine mısır ve bezelye konarak demlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra içerisine ince kıyılmış maydanoz, dere otu, kornişon, sivribiber, pul biber,limon koyulup karıştırılır.