Pirinçli Avakado Salatası

Yayınlanma Salatalar

ZORLUK:  kolay

MALZEMELER

  • 200 gr. Amerikan Pirinci
  • 1/2 pişmiş ve doğranmış piliç eti
  • 2 adet kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış avakado
  • 1/2 yeşil biber (ince ve uzunlamasına doğranmış)
  • 1 küçük baş ince doğranmış soğan
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı soya yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1/2 çay kaşığı toz beyaz biber
  • 1 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • İsteğe bağlı acı biber
  • Yeşil salata yaprağı
  • Süslemek için domates dilimleri ve güller

HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu suda haşlayıp soğumaya bırakın. Pirinç, piliç eti, avakado, yeşil biber ve soğanı büyük bir kaseye alın. Limon suyu, yağ, tuz, şeker, beyaz toz biber, sarımsak ve biber sosunu küçük bir kavanoza koyun ve çalkalayarak iyice karışmasını sağlayın. Bu karışımı pirinç kanşımının üzerinde gezdirin, hafifçe karıştırın yeşil salata, domates dilimleri ve gülle süsleyerek servis yapabilirsiniz..

(6 kişilik)

Her servis 344 kalori, l6gr protein 18gr yağ 3lgr karbonhidrat 2 gr lif 38 miligram kolesterol ve 845 miligram sodyum içerir.