Pirinçli Mantar Salatası
ZORLUK:
MALZEMELER
-
2 su bardağı Amerikan Pirinci
-
2 su bardağı mantar
-
1/2 demet dereotu
-
20 adet yeşil ve siyah zeytin
-
1 adet limonun suyu
-
1 kahve fincanı mayonez
-
1 çorba kaşığı soya yağı
-
Yeterince tuz ve pul biber
HAZIRLANIŞI
Pirinci 1 bardak suda hafif haşlayıp süzgeçten geçirin. Mantarları ayıklayıp yıkayın ve tuzlu suda 10 dakika haşlayıp suyunu süzün. Mantarları küçük küçük doğrayın. Mantarları ve haşlanmış pirinci salata kasesine alın. Çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri küçük küçük doğrayın ve mantarlı karışıma ilave edin. Dereotunu ince ince kıyın ve ilave edin. Salatanın üzerinde limon suyunu gezdirip tuzunu ilave edin. Ayrı bir yerde mayonez, 1 çorba kaşığı soya yağını iyice karıştırıp salatanın üzerine ilave edin. Kırmızıbiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.