Sıcak Sebze Salatası

Yayınlanma Salatalar

ZORLUK: çok kolay 

MALZEMELER

  • 2 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 10 adet brüksel lahanası
  • 100 gram tam yağlı tuzlu beyaz peynir
  • 4 adet büyük diş sarmısak
  • Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Brüksel lahanaları temizlenir, çok yumuşamayacak şekilde haşlanır. Diğer tarafta havuç ve kabaklar boyuna ince ince (jülyen) kesilir. Tavaya zeytinyağı konulur ve kızdırılır, önce havuçlar atılır, birkaç dakika çevrilir, ardından kabaklar atılır. Çatalla ara sıra yumuşaklıkları kontrol edilir, istenen kıvama gelince, minik parçalara bölünmüş sarmısaklar içine atılır. Haşlanmış brüksel lahanaları ikiye bölünerek tavaya eklenir. Çatalla ezmiş olduğumuz beyaz peynir sebzelerle karıştırılır ve birkaç dakika tahta kaşıkla çevrilerek erimesi sağlanır. Sıcak olarak servis yapılır.

Salata, meze veya aperatif olarak yenilebilir.