Tahinli Patlıcan Salata

Yayınlanma Salatalar

ZORLUK:  normal

MALZEMELER

  • 1 kg patlıcan
  • 4 diş sarmısak
  • 4 su bardağı su
  • 1/2 limonun suyu
  • 3/4 su bardağı tahin
  • 200 gr süzme yaoğurt
  • tuz
  • 6 Kişilik

 

HAZIRLANIŞI

Büyükçe bir kaba 200 gr süzme yoğurt, 3/4 su bardağı tahin, havanda dövdüğünüz 4 diş sarmısak ve tuz koyup, iyice çırparak karştırın. Patlıcanları harlı ateşte sık sık çevirerek közleyin. Piştikten sonra, yanmış kabukları bir bıçak yardımıyla soyun ve közlenmiş patlıcanları, içinde 4 su bardağı limonlu su bulunan bir tencereye atın. Bütün patlıcanları bu şekilde közleyip, soyduktan sonra limonlu sudan alıp, iyice sıkarak sularını süzün, bir tahta üzerinde bıçakla ince ince kıyın ve önceden hazırladığınız sarımsaklı yoğurtlu tahinin içine koyun. Böylece elde ettiğiniz karışımı, iyice karıştırdıktan sonra büyük bir salata tabağında servis yapın.