Tofulu Mantar Salatası
ZORLUK:
MALZEMELER
-
250 gr. tofu
-
3 diş sarımsak
-
Tuz, taze karabiber
-
250 gr. kuru Cheri
-
5 yemek kaşığı Soya yağı
-
1/2 çay kaşığı arnavutbiberi
-
1 tatlı kaşığı kekik
-
150 gr. ıspanak yaprağı
-
100 gr. mantar
-
1 demet soğancık
-
1 limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Tofuyu 1 cm büyüklüğünde kare kesip bir kaseye alın. Sarımsağı dövdükten sonra tofunun üstüne dökün. Cheri ve soya yağını da üzerine dökün. Tuz, karabiber, arnavutbiberi ve kekik ekleyip tatlandırın. Bu karışımı 2 saat buzdolabında bekletin, Yıkanmış ıspanakların saplarını kesin. Soğancıkları ince kıyın, mantarları yıkayın yaprak şeklinde kesin. Tofuları sostan alın ve süzün. Mantarlarla birlikte soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekin. Tofu sosuna limon suyunu ekleyip kanştırın. Ispanak yapraklarını sosa batırıp çıkartın ve tabaklara yayın. Bunun üstüne ılık mantar ve tofu karışımını ilave edin. Sosu bunların üstüne dökün. Servis yaparken soğancıkları serpeleyin.