Besamel Soslu Sebzeli Krep

Yayınlanma Sebze Yemekleri

 ZORLUK:normal

MALZEMELER

  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet orta boy kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç (haşlanmış)
  • 3 çorba kaşığı bezelye (haşlanmış yada konserve)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Fesleğen yada kekik
  • KREP İÇݝN MALZEMELER
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • ½ su bardağı un

BEşAMEL SOS

  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı kaşar peynir rendesi

HAZIRLANIŞI

Patlıcan,kabak ve soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun.

Üzerine haşlanmış, doğranmış havuç, bezelye ve baharatları ilave edin.

2-3 dk pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.

Yağsız bir tavada altın rengini alana dek krepleri arkalı önlü pişirin.(dikkat yanmasınlar)

Başka bir tencerede unu yağ ile kavurun,sütü ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya

kadar pişirin.

Kreplerin içerisine hazırladığınızdan harçtan koyup rulo şeklinde sarın.

Fırına dayanıklı bir kap içerisine alın.Üzerine beşamel sos ve kaşar rendesi koyup

önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sıcak olarak servis yapın.