Basemel Soslu Enginar
ZORLUK:
MALZEMELER
- 75 gr margarin
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 8 adet orta boy enginar
- 1 adet limonun suyu
- 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- 125 gr çiğ krema
- karabiber, tuz
HAZIRLANIŞI
Enginarları ayıklayıp,limonlu suya atıp, biraz bekletin. Limonlu sudan aldıktan sonra güvece koyup, su ve tuz ilave ederek orta ateşte pişirin. Haşladığınız enginarları 25 gr yağda sote edip, bir güvece koyun . Diğer yanda 50 gr margarini ateşte eritip, unu katın. Un kavrulunca 1 bardak sütü yavaş yavaş ilave edip, hızlı hızlı karıştırarak una yedirin. Muhallebi kıvamını buluncaya kadar pişirdiğiniz beşamel sosa çiğ krema ve rendelenmiş peynirin yarısı ilave edip, enginarların üzerine dökün. Artan peyini de enginarların üzerine serpiştirip, güveçten servis yapın.