Beşamal Soslu Ispanak

Yayınlanma Sebze Yemekleri

ZORLUK:çok kolay

MALZEMELER

  • 1 demet ıspanak
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • yoğurt
  • tuz
  • 3-4 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI

Ispanakları ayıklayıp, yıkayın. Çok ince olmamak kaydıyla doğrayın. Bir tencereye koyup su eklemeden kendi suyuyla haşlayın. Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı yağı eritin. 1 yemek kaşığı unu ekleyip biraz sararıncaya kadar kavurun. Üzerine bir bardak süt ekleyip beşamel sos elde edin. Haşlanan ıspanakları süzgece alın

suyunu iyice süzdürün. Beşamel sosu üzerine dökün karıştırın. 1-2 dakika ıspanaklar beşamel sosu çekene kadar pişirin. Borcama alın. Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Kırmızı biberle süsleyin.