Beşamal Soslu Ispanak
ZORLUK:
MALZEMELER
-
1 demet ıspanak
-
1 su bardağı süt
-
1 yemek kaşığı tereyağı
-
1 yemek kaşığı un
-
yoğurt
-
tuz
-
3-4 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Ispanakları ayıklayıp, yıkayın. Çok ince olmamak kaydıyla doğrayın. Bir tencereye koyup su eklemeden kendi suyuyla haşlayın. Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı yağı eritin. 1 yemek kaşığı unu ekleyip biraz sararıncaya kadar kavurun. Üzerine bir bardak süt ekleyip beşamel sos elde edin. Haşlanan ıspanakları süzgece alın
suyunu iyice süzdürün. Beşamel sosu üzerine dökün karıştırın. 1-2 dakika ıspanaklar beşamel sosu çekene kadar pişirin. Borcama alın. Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Kırmızı biberle süsleyin.