Beşamel Soslu Patates
ZORLUK:
MALZEMELER
-
3 ORTA BOY HAşLANMIş PATATES
-
YARIM KİLO MANTAR
-
1,5 BARDAK SÜT
-
2 ÇORBA KAşIİI UN
-
YAİ
-
TUZ
-
KARABİBER
-
KAşAR
HAZIRLANIŞI
MANTARLARI DOİRAYIP BİRAZ YAİLA KAVURUP KENDİ SULARINI ÇEKİNCEYE KADAR PİşİRİYORUZ KÜP şEKLİNDE DOİRADIİIMIZ PATATESLERİDE MANTARLARLA BİRLİKTE 2-3 DAKİKA KARIşTIRARAK OCAKTAN ALIYORUZ.AYRI BİR YERDE BEşAMEL SOSU HAZIRLIYORUZ.MANTAR VE PATATESLİ KARIşIMI BORCAMA DÖKÜP ÜZERİNE BEşAMAL SOSU KOYUP ÜSTÜNÜ RENDELENMİş KAşARLA KAPLIYORUZ.ÖNCEDEN ISITTIİIMIZ FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİşİRİYORUZ.