Borani

Yayınlanma Sebze Yemekleri

 ZORLUK:kolay

MALZEMELER

  • 4 adet orta boy soğan
  • 4 adet dolmalık biber
  • 10 adet orta boy domates
  • 100 gr pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Soğanları kuşbaşı doğrayıp, orta hararetli ateşte zeytinyağında hafifçe pembeleştirin. Dolmalık biberleri küçük küçük doğrayıp soğana edip kavurun. Domateslerin kabuklarını soyun. Ateşteki tencerenin içine küçük küçük doğrayın. Domatesler su salınca pirinci ilave edin. Sulu olmasını isterseniz 3 bardak sıcak su, az sulu olmasını isterseniz 2 bardak sıcak su ilave edin. Tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 20 dakika civarında tencerenin ağzını hiç açmadan pişirin.