Cevizli Taze Fasülye

Yayınlanma Sebze Yemekleri

ZORLUK:kolay

MALZEMELER

  • 50 Gr ceviz içi
  • 500 Gr taze fasulye
  • 1 Adet orta boy soğan
  • 4 Çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 Çorba kaşığı sirke
  • 1 Çay kaşığı hardal
  • Tuz
  • Karabiber

HAZIRLANIŞI

Taze fasulyeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra az tuzlu kaynar suda haşlayın.

Suyunu süzüp soğumaya bırakın.

Soğanı ince ince doğrayın.

Derin bir kabın içerisine soğan, sirke, tuz, karabiber ve hardalı koyun.

Çırparak yavaş yavaş zeytinyağını üzerine dökün.

Fasulye ve cevizleri bir salata kabına alın.

Hazırladığınız sosu üzerine dökün ve servis yapın.