Sebzeli Pirinçli Krep

Yayınlanma Sebze Yemekleri

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 1,5 su bardağı Amerikan pirinci (haşlanmış)
  • 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • Biraz maydanoz, dereotu (kıyılmış)
  • Yeterli miktarda tuz, karabiber

Krep için:

  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 3/4 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı soya yağı
  • Yeterli miktarda tuz

HAZIRLANIŞI

Krebi hazırlamak için unu, yumurtayı, sütü, yağı ve tuzu karıştırın. Teflon tavayı yağlayıp krep hamurundan biraz dökün. Her iki tarafını da pişirdikten sonra haşlanmış pirinci, kaşar peyniri rendesini, dereotunu, bir miktar maydanozu, karabiber ve tuzu karıştırın, bunu krebin ortasına yerleştirin. Rulo halinde sarıp 2 parmak kalınlığında kesin. Bu krep parçalarının üzerine kaşar peyniri, biraz dereotu ve maydanoz serperek 200 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika kadar pişirin.