Sebzeli Mantar
ZORLUK:
MALZEMELER
-
25 gr un
-
3 adet havuç
-
2 adet soğan
-
150 gr kereviz
-
40 gr tereyağı
-
400 gr taze mantar
-
1 su bardağı et suyu
-
1 tatlı kaşığı limon suyu
-
1/2 su bardağı beyaz şarap
-
1 kahve fincanı domates salçası
-
tuz, biber
HAZIRLANIŞI
Havuç, kereviz ve mantarı tuzlu suda bir süre bırakın, sonra yıkayıp, suyunu alın. Bir tencereye koyduğunuz margarini kızdırın, küçük parçalara doğradığınız havuç ve kerevizi bu yağda hafifçe kavurup soğanı ilave edin ve 5-6 dakika kadar pişirin. Daha sonra mantar ilave edip 5 dakika daha pişirin, tuz, biber ve limon suyunu ekleyin. Son olarak beyaz şarabı katıp, bir onbeş dakika daha pişirin. Diğer bir kapta domates salçasını un ile kanştırıp, yavaş yavaş et suyunu ilave edin, bunu daha önce pişmiş olan sebzelerin üzerine dökün. Kısık ateşte ya da fınnda 5-6 dakika pişirip, servis yapın.