Enginar Dolma

Yayınlanma Sebze Yemekleri

  ZORLUK:kolay

MALZEMELER

  • 6 adet enginar
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 kaşık pirinç
  • 200 gr kıyma
  • 2 adet limon
  • dereotu
  • soğan
  • tuz

HAZIRLANIŞI

Enginarları ayıklayıp, limonla ovun. Limonlu, unlu ve tuzlu suya atın. Kıymanın içine ince doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, biber,tuz ve margarin katıp iyice kanştırın. Enginarları unlu sudan çıkartıp, çanak şeklindeki kısımlarını, hazırladığınız kanşımla doldurun ve bir tencereye yerleştirin, su ve limon suyunu üzerlerine gezdirip kapağını kapatın ve enginarları yumuşayıncaya dek pişirin. Bir adet yumurta ve 2 adet limonun suyunu ile terbiye yapıp üzerine gezdirin, dereotu ilave edip sıcak servis yapın.