Sebze Kavurma

Yayınlanma Sebze Yemekleri

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 250 gr taze fasulye
  • 2 adet dolmalık biber
  • 5-6 dal taze fesleğen
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarmısak
  • 1 adet kesme şeker
  • Tuz
  • Karabiber

HAZIRLANIŞI

Sebzelerin hepsini yıkadıktan sonra uzunlamasına ince ince doğrayın. Kalın dipli bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Sırasıyla önce fasulyeleri, sonra havuçları, kabağı, biberleri ve şekeri ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kıyılmış fesleğenlerin yarısını sebzelerin üzerine serpin, diğer yarısını ise süslemek için ayırın.