Pirinçli Sebze Püresi

Yayınlanma Sebze Yemekleri

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 1 su bardağı Amerikan Pirinci
  • Yarım su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı soya yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kereviz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI

Pirinç, patates, havuç ve kerevizi aynı yerlerde iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra bunları bir kasenin içine alıp püre haline getirin. İçine 1 bardak süt, kıyılmış maydanoz, soya yağı, tuz ve biberini ilave edin ve karıştırın. Servis tabağına alıp üzerini dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.