Pirinçli Kış Türlüsü

Yayınlanma Sebze Yemekleri

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 1 su Amerikan Pirinci
  • 1 fincan soya yağı
  • 1,5 su bardağı kuru fasulye konservesi
  • 2 adet havuç
  • 100 gr. sucuk
  • 4 çorba kaşığı domates rendesi
  • Yarım demet dereotu
  • Yeterince tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI

Önce pirinci bir tencerede haşlanmaya bırakın. Pirinç pişince fasulyeyi ilave edip karıştırın. Havuçları ve sucukları küp şeklinde dilimleyip tencereye ilave edin. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı domates rendesi, 1 çorba kaşığı soya yağı ve yeterince tuz-karabiber ilave edip ateşte biraz kavurun. Bu karışımı pirinçli karışıma ilave edip kaynamaya bırakın. Üzerini dereotu ile süsleyerek sıcak olarak servis yapabilirsiniz.