Pirinçli Kış Türlüsü
ZORLUK:
MALZEMELER
-
1 su Amerikan Pirinci
-
1 fincan soya yağı
-
1,5 su bardağı kuru fasulye konservesi
-
2 adet havuç
-
100 gr. sucuk
-
4 çorba kaşığı domates rendesi
-
Yarım demet dereotu
-
Yeterince tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce pirinci bir tencerede haşlanmaya bırakın. Pirinç pişince fasulyeyi ilave edip karıştırın. Havuçları ve sucukları küp şeklinde dilimleyip tencereye ilave edin. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı domates rendesi, 1 çorba kaşığı soya yağı ve yeterince tuz-karabiber ilave edip ateşte biraz kavurun. Bu karışımı pirinçli karışıma ilave edip kaynamaya bırakın. Üzerini dereotu ile süsleyerek sıcak olarak servis yapabilirsiniz.