Pirinçli Ispanak

Yayınlanma Sebze Yemekleri

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 1,5 su bardağı Amerikan pirinci
  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı soya yağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeterli miktarda tuz, karabiber
  • Limon

HAZIRLANIŞI

İlk olarak ıspanakları ayıklayıp doğrayın. Suda beklettikten sonra süzün. Soğanı ayıklayıp yıkayın ve kıyın. Tencereye yağı ve salçayı koyarak soğanı kavurun, ıspanakları da koyup tencerenin kapağını kapatın. Ispanak solunca pirinç, tuz, karabiber ve kaynamış su ekleyin. Suyunu çekene kadar kısık ateşte demlendirin. Eritilen tereyağını üzerinde gezdirin. Ilıyınca limon suyunu da ilave ederek servis yapın. Dilerseniz sarmısaklı yoğurt ekleyebilirsiniz.