Peynirli Kabak

Yayınlanma Sebze Yemekleri

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 2 adet kabak
  • 100 gr beyaz peynir
  • 1 adet yumurta
  • yarım demet maydanoz
  • tuz, karabiber.
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

 

Hamur için:

  • 400 gr un
  • 4 adet yumurta

HAZIRLANIŞI

Kabakları boylamasına ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardıktan sonra kızgın fırında altmış dakika pışirin. Kaşıkla içlerini çıkarın. Ezip, süzgeçten geçirdikten sonra bir kaseye koyun. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz, yumurta ve ezilmiş beyaz peynirle karıştırın. Unu, yumurtaları ve bir tutam tuzu yoğurun. Nemli bır bez örtüp, yarım saat bekletin. Hamuru bir merdaneyle yardımıyla açıp, yufkayı sekizer santim genişliğinde parçalar halinde kesin. Her şeridi de sekizer santim uzunluğunda parçalara bölün. Karelerin ortasına harçtan birer tatlı kaşığı koyup, bohça biçiminde katlayın. Kaynar tuzlu suya atıp, haşlayın. Kevgirle çıkarıp, sularını süzün. Rendelenmiş kaşar peynırini serptikten sonra kızdırılmış yağı gezdirin. Sıcak servis yapın.