Patlıcan Yemeği

Yayınlanma Sebze Yemekleri

ZORLUK: çok kolay 

MALZEMELER

  • 3 adet orta boy yuvarlak patlıcan
  • 3-4 adet soğan (isteğe göre arttırılabilir)
  • salça
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Toz biber
  • tuz
  • sarımsak
  • fesleğen
  • yeteri kadar su

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları çizgili soyun ve hazırlanılan bol tuz ve limon yada sirkeli suya bırakın.

Sirke yada patlıcanların erimemesini ve kararmamasını sağlayın. Soyulan patlıcanları yarım halka şeklinde çok kalın olmayacak şekilde doğrayın ve suya bırakın.

Tencere içine halka şeklinde domates ve soğanları doğrayıp yerleştirin. Üzerine patlıcanları dizin. Bir kap içinde salça, toz biber ve biraz tuzu suyla karıştırıp üzerine boca edin. Yağı döküp orta hararetli ocakta pişirin ve söndürdükten sonra ezilen sarmısak ve fesleğen içine bırakın. Servis yapın.