Patlıcan Sufle

Yayınlanma Sebze Yemekleri

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 kilo süt
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yumurta
  • 10 közlenmiş, ayıklanmış patlıcan
  • tuz
  • karabiber
  • 150 gr. beyaz peynir

HAZIRLANIŞI

Unu yağ ile kavurun. Sütü yedirerek ekleyin, koyulaşsın. Sufle kaplarına fırçayla yağ sürün ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin.Yumurtaların sarılarını ayırın. Közlenmiş patlıcanları blendırdan geçirin, 2 çay kaşığı karabiber, 1,5 çay kaşığı tuz, yumurta sarısı ve beyaz peyniri sütlü karışıma yedirin.Yumurta beyazlarını 1 tutam tuzla iyice çırparak kar haline getirin. Çok fazla karıştırmadan patlıcanlı harca katın. Hazırladığınız sufle kaplarına bölüştürün.Üzerine yumurta sarısı sürün. 220 derecede 15 dakika pişirin.

Not: İstediğiniz sebzeyle olabilir.Yumurta beyazının yeterince karlaştığını elde ettiğinizi yumurta karının bıçakla kesilecek kıvama gelmesinden anlayabilirsiniz.1 damla limon daha çabuk olmasını sağlar.