Patatesli Karnabahar

Yayınlanma Sebze Yemekleri

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 1 orta boy karnıbahar
  • 2 orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 1 kaşık domates salçası
  • 100 gr margarin
  • 1.5 su bardağı su
  • karabiber
  • pulbiber
  • kekik
  • tuz

HAZIRLANIŞI

Patates ve karnıbaharı ayrı ayrı haşlayın. Tencereye 100 gr margarin koyup ince kıyılmış soğanı kavurun. Salçayı ilave edip kavurduktan sonra 1.5 bardak su ilave edin. Baharatların hepsini ilave edin. Kaynamaya başlayınca çiçekleri saplarından ayrılan karnıbahar ile dilimlenmiş patates ilave edin. 5 dakika kaynatın. Ayrı bir fırın tepsisine koyup üzerine kaşar rendeleyerek fırına koyun. 250 derecede 15 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.