Nohutlu Bamya
ZORLUK:
MALZEMELER
-
100 gr kuru bamya (2 saat önceden ıslatılmış)
-
1/2 kuş başı dana eti
-
2 su bardağı nohut (Akşamdan ıslatılmış)
-
2 domates
-
2 adet yeşil biber
-
2 kaşık margarin
-
1/2 limon suyu
-
1 çorba kaşığı dolu nane
-
1 diş sarımsak
-
1 baş soğan
HAZIRLANIŞI
Yağ tencerede hafifçe eritilir. Et, ince doğranmış yeşil biber, 1 diş sarımsak, ince doğranmış soğan birkaç kez çevrilir. Domates rendelenmiş olarak ilave edilir. 1-2 taşım kaynatılır. Nohutlar ilave edilir. Tencereye 3 su bardağına yakın su konularak nohutlar yarı pişmiş duruma getirilir. Bamya ve limon suyu ilave edilir. Nohut ve bamya suyunu çekene kadar pişirilir. İneceğine yakın üzerine bol nane dökülür.