Mantarlı Kabak

Yayınlanma Sebze Yemekleri

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 4 çorba kaşığı mantar, kıyılmış
  • 1 su bardağı bayat ekmek içi
  • 1.5 su bardağı kaşar rendesi
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 11 adet kabak
  • kekik
  • tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Kabakları tuzlu suda 10 dakika haşlayın, süzüp boylamasına ikiye kesin, ortalarını çıkarın. Bu çıkan içleri, ekmek içi, yumurta, tuz, biber, kekik, kaşar peynirinin yarısı ve mantarla iyice karıştırın. Önce fırını ısıtın, payreks bir kabı yağlayın. Kabakların oyulmuş kısmına hazırladığınız içi doldurun ve payrekse dizin, kalan kaşar rendesini serpin, üzerine biraz sıvı yağ gezdirip, 15-20 dakika kadar fırınlayın.