Fırında Sebze 1

Yayınlanma Sebze Yemekleri

ZORLUK:çok kolay

MALZEMELER

1 kg kabak

1 kg patlıcan

1,5 kg patates

2 domates

3-4 adet yeşil biber

4-5 diş sarımsak

300 gr yoğurt

Tuz

 

HAZIRLANIŞI

Patlıcanlar halka halka doğranarak tuzlu suda yarım saat bekletilir. Kabaklar halka halka doğranır. Patatesler soyularak parmak şeklinde doğranır. Fırın tepsisinin yarısına alt kısmına patlıcanlar, patlıcanların üzerine kabaklar dizilir. Tepsinin kalan yarısına da tuzlanan patatesler dizilir.180 derecede yaırm saat pişirilir. Fırından çıkarmadan 5 dk. önce halka doğranmış domatesler ve biberler üzerine yerleştirilir. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.