Köfteli Enginar

Yayınlanma Sebze Yemekleri

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 7 kişilik
  • 7 adet iri enginar
  • 1 adet havuç
  • 400 gr yağsız kıyma
  • 1/2 limon suyu
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/2 çay bardağı mısır unu
  • karabiber
  • yenibahar
  • 6 diş sarmısak
  • 1/2 çorba kaşığı salça
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı konserve bezelye
  • 1/2 demet maydanoz
  • tuz

HAZIRLANIŞI

Enginarları temizleyin ve ayıklayın. Tencereye dizin ve üzerini örtecek kadar limonlu su koyun. Havucu küp şeklinde kesin. Onları da tencereye koyun ve hepsini beraber haşlayın. Fazla ezilmemeleri gereklidir. Bir kaba kıymayı koyun. Soğanı rendeleyin, maydanozu doğrayın ve mısır unu, yenibahar, tuz ve karabiberle birlikte kıymaya ekleyip yoğurun. 7 tane yassı yuvarlak köfte yapın. Enginarları bir tepsiye dizin. Üzerlerine bezelye ve havuç doldurun. dövülmüş sarmısak, tuz, salça, sıvı yağ ve enginarın kalan haşlama suyunu karıştırarak bir sos elde edin ve bu sosu enginarların üzerine kalanını da tepsiye dökün. Köfteleri enginarların üzerine dizin. Orta dereceli fırında pişirin. Köftelerin üzerine domates dilimleri de koyabilirsiniz.