Kış Türlüsü

Yayınlanma Sebze Yemekleri

ZORLUK: kolçay 

MALZEMELER

  • 2 adet havuç
  • 2 adet kereviz
  • 1 adet patates
  • ½ kilo yer elması
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 adet soğan
  • yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI

Tencereye halka halka doğranmış soğanlar, yıkanıp ayıklanmış ve tavla zarı büyüklüğünde doğranmış havuç, iri küpler halinde kesilmiş kereviz (yaprakları ile beraber) ve yer elması konur. Üzerine yıkanıp ayıklanmış pirinç serpiştirilir, şeker ve zeytinyağ ilave edilir. Yeterince tuzda eklenerek ateşe konur. Bir çay bardağı su ilave edilip 20 dakika kadar pişirilir.