Hunnak

Yayınlanma Sebze Yemekleri

ZORLUK:kolay

MALZEMELER

  • 1/2 kg patates
  • 1/2 kg kıyma
  • 1soğan
  • 3 biber
  • 2 domates
  • 1 su bardağı süt
  • rendelenmiş kaşar,
  • 1 yumurta,
  • 2 çorba kaşığı margarin,
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • galeta unu

HAZIRLANIŞI

Patatesleri haşlayın ve püre haline getirin. İçine süt, yumurta, rende kaşar, tuz, karabiber ekleyin. Diğer tarafta, Sıvıyağın içinde soğanı, biberi ve kıymayı kavurun, domatesleri ekleyerek, yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırına dayanıklı, derin bir cam kabı yağlayarak püre haline getirdiğiniz patatesin yarısını iyice yayın. Üzerine kavrulmuş kıymayı yayın ve pürenin diğer yarısını kıymanın üzerine yayın. En üzerine galeta unu döşeyerek orta dereceli fırında galeta unu pembeleşinceye kadar pişirin