Ispanaklı Elbasan Tava

Yayınlanma Sebze Yemekleri

ZORLUK:kolay

MALZEMELER

  • 1 kg. kemiksiz koyun eti
  • 500 gr. ıspanak
  • 1 kg. yoğurt
  • 1/2 limon suyu
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 adet soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 2 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • Tuz
  • karabiber

HAZIRLANIŞI

Etleri ceviz büyüklüğünde doğrayın, haşlayıp, süzün. Fırın tepsisine susuz olarak koyun. Doğranmış soğan, biber ve ıspanağı bir çorba kaşığı tereyağ ile soteleyin. Ateşten alın. Etlerin üzerine tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız ıspanağı etlerin üzerine yayın. Yoğurdun içine yumurta, limon suyu, un ve tuz koyup, çırpın. Ispanakların üstüne dökün. Üzerine parça parça tereyağ koyun. 200 derecelik fırında yarım saat pişirin. Sıcak servis yapın.