Kabak Kalye

Yayınlanma Sebze Yemekleri

 ZORLUK:kolay

MALZEMELER

  • 1 BAş SOݐAN
  • 3 Dİş SARMISAK
  • 125 GR KIYMA
  • 1 TATLI KAşIݐI SALÇA
  • 3 ADET KABAK
  • BݝR TUTAM DEREOTU
  • 3 KAşIK GARNݝTÜR (BEZELYE, PATATES,HAVUÇ)
  • 1 KÜÇÜK DOMATES
  • 1/2 BARDAK SU
  • TUZ

HAZIRLANIŞI

Soğanlar ve sarmısaklar küçük kareler halinde kesilerek çok az zeytinyağı ile kavrulur. Soğanlar iyice pembeleştikten sonra kıyma ilave edilerek kavrulması beklenir.Kavrulduktan sonra salçası ilave edilerek bir süre daha beklenir.

Kabakların kabukları bıçak ile sıyrılır ve halka halka kesilerek tuzlu su da biraz bekletilir. Daha sonra kabakların suyu süzülerek kıymaya ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra garnitür, domates eklenir. Bir süre daha pişirilmeye bırakıldıktan sonra suyu ve tuzu ilave edilerek pişmeye bırakılır.Pişmeye yakın dereotu ilave edilir.Yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirilerek, sıcak servis yapılır.