Kabak Mücver

Yayınlanma Sebze Yemekleri

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 1 kilo taze kabak
  • 2 demet taze soğan
  • 2 kahve fincanı un
  • 5 adet yumurta
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet nane
  • 1.5 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • Yeterince tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Kabakların üstlerini iyice kazıyıp, rendeleyin. Soğanları, dereotunu ve naneyi ince ince kıyın. Hepsini kabaklara katın, çok hafif tuzlayarak unu ilave edip, karıştırın. Öte yanda bir kap içine yumurtaları kırıp hafifçe çırptıksan sonra ilave edin. Kabakların sulanmasına fırsat vermeden rende kaşari da karıştırın. Kaşık kaşık alıp kızdırılmış ayçiçek yağında kızartın. İsterseniz kaşar yerine beyaz peynir de koyabilirsıniz. Sofraya verirken yanına domatesli makarna ile servis yapabilisiniz.