Burgunyon Sos
ZORLUK:
MALZEMELER
4-5 kişilik
-
1 tatlı kaşığı margarin
-
1 küçük ince doğranmış soğan
-
2 dal maydanoz
-
¼ defne yaprağı
-
10 adet tane karabiber
-
1 çay kaşığı kekik
-
1 çorba kaşığı tereyağ
-
1 çorba kaşığı un
-
75 cl. Burgunyon şarap yada kırmızı şarap
HAZIRLANIŞI
Margarini, soğanı, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği küçük bir kaba koyup orta ateşte 2-3 dakika sote yapıp, şarabı ekleyin. Ağır ağır kaynatın ve şarabın yarısını çektirin. Küçük bir kapta tereyağı ve unu karıştırın, kaynamış şaraba ekleyin. İyice karıştırın ve 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın ve süzün. Varsa birkaç damla tabasco ya da biber ilave ediniz.