Burgunyon Sos

Yayınlanma Soslar

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

4-5 kişilik

  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 küçük ince doğranmış soğan
  • 2 dal maydanoz
  • ¼ defne yaprağı
  • 10 adet tane karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı un
  • 75 cl. Burgunyon şarap yada kırmızı şarap

HAZIRLANIŞI

Margarini, soğanı, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği küçük bir kaba koyup orta ateşte 2-3 dakika sote yapıp, şarabı ekleyin. Ağır ağır kaynatın ve şarabın yarısını çektirin. Küçük bir kapta tereyağı ve unu karıştırın, kaynamış şaraba ekleyin. İyice karıştırın ve 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın ve süzün. Varsa birkaç damla tabasco ya da biber ilave ediniz.