Domates Sosu 2

Yayınlanma Soslar

  ZORLUK:çok kolay

MALZEMELER

  • 2 baş soğan
  • 3 su bardağı et suyu
  • 5 çorba kaşığı margarin
  • 1.5 kahve kaşığı karabiber
  • 1/2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı kırmızı şarap
  • 250 gr tuzsuz domates salçası

HAZIRLANIŞI

Soğanı ince ince doğrayın, yağ ve yeterli miktarda tuz ile birlikte tencereye koyup, orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye dek kavurun. Sonra şarabı ilave edin ve 4-5 dakika birlikte pişirin, ardından et suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını örterek yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Karışımı süzgece koyun ve üzerine bir kaşık yardımıyla bastırıp, süzün ve bir tencereye koyun, süzgeçta kalan posasını atın.

Tencereye koyduğunuz süzülmüş suya karabiber, domates, şeker katın ve boza kıvamını buluncaya dek tencerenin kapağını örtmeden kaynatın.