Mantar Salçası

Yayınlanma Soslar

ZORLUK:çok kolay

MALZEMELER

4-6 kişilik

  • 1 küçük ince doğranmış soğan
  • ½ su bardağı dinlenmiş mantar
  • 2 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 kahve fincanı beyaz şarap
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı kaynar süt
  • 1 kahve fincanı soğuk süt

HAZIRLANIŞI

Küçük bir kapta bir kaşık yağı kızdırın. Soğanı ekleyin, 1 dakika karıştıtın sonra biberi ve beyaz şarabı da ekleyin. 2-3 dakika kaynatıp ateşten alın. Ilıyınca sğuk sütü ve unu ekleyin iyice karıştırın. Üzerine kaynar sütü ve tuzu karıştırarak ekleyin, orta ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin, ateşten aldıktan sonra süzün. Kalan yağ ile mantarı orta ateşte 3-4 dakika kavurup sosa karıştırın.