Mantar Salçası
ZORLUK:
MALZEMELER
4-6 kişilik
-
1 küçük ince doğranmış soğan
-
½ su bardağı dinlenmiş mantar
-
2 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı
-
1 çay kaşığı kırmızı biber
-
2 kahve fincanı beyaz şarap
-
1 çorba kaşığı un
-
1 su bardağı kaynar süt
-
1 kahve fincanı soğuk süt
HAZIRLANIŞI
Küçük bir kapta bir kaşık yağı kızdırın. Soğanı ekleyin, 1 dakika karıştıtın sonra biberi ve beyaz şarabı da ekleyin. 2-3 dakika kaynatıp ateşten alın. Ilıyınca sğuk sütü ve unu ekleyin iyice karıştırın. Üzerine kaynar sütü ve tuzu karıştırarak ekleyin, orta ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin, ateşten aldıktan sonra süzün. Kalan yağ ile mantarı orta ateşte 3-4 dakika kavurup sosa karıştırın.