Napoliten Sos

Yayınlanma Soslar

ZORLUK:çok kolay

MALZEMELER

  • 3/4 su bardağı domates salçası
  • 1/2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1/4 kahve fincanı un
  • 3 su bardağı et suyu
  • 100 gr margarin
  • 2 baş soğan
  • tuz

HAZIRLANIŞI

Soğanı ince ince doğrayın, yağ ve yeterli miktarda tuz ile birlikte tencereye koyup, orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye dek kavurun. Sonra un ilave edin ve 3-4 dakika unla birlikte karıştırıp, kavurduktan sonra et suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını örtüp yarım saat kadar pişirin. Sonra pişince, süzgeçten geçirin ve soğan posasını atın. Süzdüğünüz malzemeyi şekerle birlikte boza kıvamına gelinceye dek, tencerenin kapağını kapatmadan kaynatın. Karışım kıvama geldiğinde domates salçasını ilave edin, bir defa karıştırın ve ateşten alın.