Sos Bolonyez
ZORLUK:
MALZEMELER
8 kişilik
-
250 gr sığır kıyması
-
2 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
-
1 çorba kaşığı margarin
-
2 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz
-
2 çorba kaşığı rendelenmiş havuç
-
1 diş ince kıyılmış sarımsak
-
az tuz
-
az karabiber
-
5 su bardağı su
-
2 çorba kaşığı salça
HAZIRLANIŞI
Tencereye yağı koyup hızlı ateşte kızdırın. Su ve salça hariç tüm malzemeyi ekleyin ve kıyma bırakacağı suyu çeken kadar kavurun. Salçayı ilave edin. 3-4 dakika kavurun. Suyu da ekleyerek yaklaşık 90 dakika pişirin. Ateşten aldığınız zaman kıymanın üzerinde yaklaşık 1,5 parmak eninde su bulunmasına dikkat edin. Pişerken gerekirse kaynar su ekleyebilirsiniz.