Sos Bolonyez

Yayınlanma Soslar

 ZORLUK:kolay

MALZEMELER

8 kişilik

  • 250 gr sığır kıyması
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş havuç
  • 1 diş ince kıyılmış sarımsak
  • az tuz
  • az karabiber
  • 5 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı salça

HAZIRLANIŞI

Tencereye yağı koyup hızlı ateşte kızdırın. Su ve salça hariç tüm malzemeyi ekleyin ve kıyma bırakacağı suyu çeken kadar kavurun. Salçayı ilave edin. 3-4 dakika kavurun. Suyu da ekleyerek yaklaşık 90 dakika pişirin. Ateşten aldığınız zaman kıymanın üzerinde yaklaşık 1,5 parmak eninde su bulunmasına dikkat edin. Pişerken gerekirse kaynar su ekleyebilirsiniz.