Sakızlı Muhallebi 2

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 1 çay fincanı toz şeker
  • 1 çay fincanı buğday nişastası
  • 2 paket damla sakızı
  • 1 kg süt
  • 1 paket margarin
  • Sos malzemesi :
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1/2 paket margarin
  • 2 adet yumurta

HAZIRLANIŞI

Süt ve buğday nişastasını şekerle pişirin. Ateşten alınca dövülmüş damla sakızı ve yanm paket margarini ilave edin. Soğuduktan sonra blender ile iyice çekip, çukur bir tabağa boşaltın.Eritilmiş margarini, pudra şekerini ve kakaoyu yumurta ile çırpıp, soğutulmuş muhallebinin üzerine boşaltın. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.