Muzlu Rulolu Tatlı
ZORLUK:
MALZEMELER
-
1 KG SÜT
-
8 ÇORBA KAşIGI şEKER
-
4 ÇORBA KAşIGI UN
-
1 PAKET MARGARİN
-
1 YUMURTA
-
2 PAKET PETİBÖR BİSKÜVİ
-
1 ADET MUZ
HAZIRLANIŞI
1 KG SÜTÜN İÇİNE 1 YUMURTA VE 8 ÇORBA KAşIGI şEKERİ İLAVE EDİP MİKSERLE ÇIRPIN. TENCEREDE 1 PAET YAİI ERİTİP 4 ÇORBA KAşIGI UNU İLAVE EDEREK BİRAZ KAVURUN. SONRA SUTLÜ KARIşIMI İLAVE EDİP MUHALLEBİ KIVAMINDA PİşİRİN. PİşİRDİKTEN SONRA MİKSERLE 10 DAKİKA KADAR ÇIRPIN.
2 PAKET BİSKÜVİYİ MİKSERLE TOZ HALİNE GETİRİP, DİKDÖRTGEN FIRIN TEPSİSİNİN YÜZEYİNE İYİCE SERİN. HAZIRLADIGINIZ PUDİNGİ YAVAşCA USTÜNE BISKÜVİLERİ KAPATACAK şEKİLDE DÖKUN. 1,5 - 2 SAAT BUZDOLABINDA BEKLESİN. ÇIKARDIKTAN SONRA DORT PARMAK KALINLIGINDA şERİTLER HALİNDE KESİN.ARASINA BIR DİLİM MUZ KOYARAK RULO BİÇİMİNDE KATLAYARAK SERVİS TABAGINA ALIN.