Yazdır

Süt Aşuresi

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: zor

MALZEMELER

  • 8 bardak süt
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • Üstü için:
  • Nar
  • Üzüm
  • Fındık
  • Mandalina
  • Ceviz (arzuya göre)

HAZIRLANIŞI

Sütün içine un ilave edilip tahta bir kaşıkla kaynayana kadar devamlı karıştırılır. Kaynadıktan 5 dakika sonra şeker ilave edilir, 1-2 taşım daha kaynatılır. Bir kaseye alınır. Ilınmaya başlayınca 5 dakika kadar el mikseriyle çırpılır ve buzdolabına konur. Soğuduktan sonra üzerine mevsim meyveleri konulup, fındık ve cevizle süslenir.

Not: Muhallebisi koyu olursa 1 bardak daha süt ilave edilebilir.