Meyveli Çikolatalı Tatlı
ZORLUK:
MALZEMELER
-
200 gram çikolatalı kek
-
1 kutu vişne kompostosu
-
1 kutu armut kompostosu
-
50 gr bitter çikolata
-
400 gram krem şanti
-
300 gram çiğ krema
-
4 çorbakaşığı vişne reçeli
-
Süslemek için :
-
parça çikolata, vişne taneleri, kakao
-
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Kakaolu keki kare kare kesin ve genişçe bir kasenin dibine yerleştirin. Dilimlediğiniz armutları ve ikiye bölünmüş vişne tanelerini kekin üstüne yerleştirin. Vişne reçelini bir kapta 2 dakika ısıtın ve meyvelerin üstüne boca edin. Bir kaşık yardımıyla iyice bastırın. Çikolatayı bir kapta eritin ve krem şanti ile karıştırın. Bu karışımı da meyvelerin üzerine döktükten sonra buzdolabında 10 dakika kadar soğutun. İyice çırptığınız çiğ kremayı soğumuş karışımın üzerine dökün. Üzerini parça çikolata, vişne taneleri ve kakao ile süsledikten sonra servis yapın.