Baharatlı Tavuk
ZORLUK:
MALZEMELER
-
5 kişilik
-
10 adet tavuk but
-
1 adet domates
-
1 diş sarmısak
-
1 adet soğan
-
1 tatlı kaşığı kekik
-
1 tatlı kaşığı kimyon
-
1 tatlı kaşığı köri
-
1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
-
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
-
1 tatlı kaşığı karabiber
-
1 çay kaşığı zerdeçal
-
1/2 çay bardağı zeytinyağı
-
1/2 limonun suyu
-
tuz
-
1 çay kaşığı muskat
HAZIRLANIŞI
Soğanı küçük küçük doğrayın. Domates ve sarımsağı rendeleyin. Domatesi zeytinyağı ve 1/2 limon suyuyla beraber bir tencereye alın. Salçayı da ekleyin ve ezin. Sarımsak, soğan ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın. Tencerenin üstünü örtün ve buzdolabında 3-4 saat beklemeye alın. Sonra butları tepsiye dizin ve orta ısılı fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin.