Bamyalı Tavuk
ZORLUK:
MALZEMELER
-
1 adet piliç
-
yarım kg ayıklanmış bamya
-
4 tane domates, büyük doğranmış
-
3 çorba kaşığı margarin
-
yarım su bardağı su
-
2 çorba kaşığı limon suyu
-
tuz, karabiber
-
5 kişilik
HAZIRLANIŞI
Pilici temizledikten sonra küçük parçalara bölerek bir tencereye margarinle beraber yerlestirin. Domatesleri tavuğun üstüne yayın. Tuz ve biber ilave ederek
15-20 dakika orta sıcaklıkta pişmeye bırakın.
Bamyaları da tavuğun üzerine yerleştirin. Yarım bardak su ekleyerek yumuşayıncaya kadar orta sıcaklıkta 20 dakika pişirin. Limon suyunu kattın ve 5 dakika daha kaynatıp, servis yapın.