Bamyalı Tavuk

Yayınlanma Tavuk Yemekleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 1 adet piliç
  • yarım kg ayıklanmış bamya
  • 4 tane domates, büyük doğranmış
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • yarım su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • tuz, karabiber
  • 5 kişilik

HAZIRLANIŞI

Pilici temizledikten sonra küçük parçalara bölerek bir tencereye margarinle beraber yerlestirin. Domatesleri tavuğun üstüne yayın. Tuz ve biber ilave ederek

15-20 dakika orta sıcaklıkta pişmeye bırakın.

Bamyaları da tavuğun üzerine yerleştirin. Yarım bardak su ekleyerek yumuşayıncaya kadar orta sıcaklıkta 20 dakika pişirin. Limon suyunu kattın ve 5 dakika daha kaynatıp, servis yapın.