Chimichanga

Yayınlanma Tavuk Yemekleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 4 kişilik
  • 400 gr tavuk
  • 2 adet yufka
  • 1/2 çorba kaşığı margarin
  • 1 su bardağı domates suyu
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı un
  • 1/2 su bardağı su
  • acı biber sosu
  • 1/2 su bardağı krema
  • kırmızı biber
  • tuz
  • karabiber
  • 200 gr kaşar peyniri rendesi
  • sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Tavuğu haşlayın ve soğuttuktan sonra didikleyin. Domates suyunu kaynatın. margarin, salça ve unu ekleyin. Karabiber, kırmızı biber, tuz ve suyuda ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Tavuk parçalarını içine atın. Yufakaları bir tabak yardımıyla yuvarlak kesin. Kürdanla tutturarak yağda kızartın. Üzerini kaşar rendesiyle kaplayın ve fırına koyun. Kaşarlar eriyince fırından alın ve üzerlerine acı sos dökün. Birer çay kaşığı krema da koyun, kıvırcık salata ile doldurulmuş tabağa yerleştirin. Üzerine de tavuklu harçtan koyun.