Çin Usulü Tavuk

Yayınlanma Tavuk Yemekleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 3 adet ayıklanmış tavuk gögsü
  • 2-3 adet orta boy havuç
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 250 gr mantar
  • soya sosu
  • tuz
  • karabiber
  • 2-3 diş sarımsak
  • zeytinyağı
  • 3-4 kaşık nişasta

HAZIRLANIŞI

Tavukları şerit olarak uzun uzun doğrayın, nişastaya bulayın. (nişasta tavuğun suyunu salmasına engel oluyor) Yüksek ateşte içine bir miktar zeytinyağı koyduğunuz geniş bir tava içerisinde tavukları pişirin. Ayrı bir yerde şerit olarak doğranmış havuçları, biberleri ve ikiye bölünmüş mantarları kavurun. Tavuklarla karıştırıp üzerine soya sosu, sarımsak, yeterince tuz ve karabiber ekleyip bir kaç dakika daha tavada çevirin.